FOLLOWERS

Friday, November 4, 2011

Chapter 100 : Terima Kasih Ayah :)

Assalamualaikum


Hye buddiess..i da selamat smpai kat uma tercinta around 8 lebih tadi..bertolak dari utm pukul 2 menaiki si comey lisa bersame 3 lagi awek..lame kn..huhu..sepanjang pejalanan hujan tak benti..kejap lebat kejap renyai..memang syiok untuk tido!


Sampainye di shah alam, cik faz drop ak n rum8 kat komuter Batu 3..kami berdua pon naek la komuter menuju ke KL Sentral kemudian tukar plak nek lrt..ak turun Sri Rampai, cik rum8 plak turun Jelatek..dalam tren ayah dok msg2 tanye kat mane kat mane..hehe..
*sape yg patut eksited sena nye ni?* :P


Sampai je stesen Sri Rampai, menunggu ketibaan ayah tercayang mengambil ak dengan hati yg sangat teruja..ngeh3..agak2 pe la hadiah yg ayah nak bg tu ek..masuk je keter igt nk terus tnye tp rilek dulu..:P borak2 ngan ayah pahtu ayah pon tetibe tnye..


ayah : taw x ayah belikan ape utk Nurul?

nurul : Ayah belikan ape ekk? *tersipul-sipul malu..wakaka*

ayah : ayah belikan camera

nurul : iyeke?? *hilang penat berdiri dalam tren yg mcm sardin td..dua2 tren x dpt duduk..huhu..da la mcm nek kapal layar..patot mabok laut tp ak mabok dengan lautan manusia..peak hour kowtt..huhu* 

ayah : aah..mcm ade diskaun je tu yg ayah beli..tp camera digital biasa2 je la..bukan camera yg beso tu..boley la nk snap2 pic..dalam air pon ley amek gambo gak *ayah ni cm taw2 je ak memg nk beli camera..huhu*

nurul : waaaa..cam best je..hihi *eksited..x saba nk smpai uma cepat2*


ayah : "tapi jgn gtaw mak ayah belikan camera taw..kalo mak tnye ckp je nurul bli kat johor..t kang mak jeles" 


nurul : ok *hahaha..ok ayah..kicik punye hal*


Masuk je blik ak da nmpak plastik atas meja solek ak..hihihi..terus bukak..ayah pon wat2 g dapo *almaklum la bilik ak dekat dapo..wuwu* ayah masuk bilik..

ayah : haa amacam..ok x?

nurul : comeynye.. *kecik mcm kamera mainan pon ade..but seyesly i like! kaler putey lagik taw! hihihi.. *


Ayah pon tunjuk la function die cket2..ayah pon bukannye reti cgt bab2 gadget ni..dalam hati ak rase terharu cgt..ak taw ayah bukannye ade duet cgt nak belikan aku itu ini..byk ag benda len yg ayah nk kene byr..ak pon phm n takde la nak mintak2..


Mungkin sbb ak ni anak yg baek *muahahaha* sbb tu la ayah bagi hadiah..tp seyesly, ayah ni mcm taw2 je ak nk beli camera..lately ni memang ak ade usha2 harge dslr..*bajet mcm byk duet* da alang2 ayah belikan, jimat la duet ak..wolopon bukan dslr, tapi ak suke cgt.. :)



Jom la tengok rupe camera yang ayah belikan ni..hehe :D

Kodak Easyshare Sport C123



Comey x? comey kan kan..hihi

ayah cakap model ni banyak kaler..ayah nk belikan kaler biru tapi da xde stok..tggal putey je..tu pon tggal 2 bijik je lagi..ayah rembat jela :P


Spec die 12 megapiksel..skrin 2.4 inci (paparan cecair kristal-LCD)..yang beshnye camera ni, wolopon nmpak comey2 cenggini tp ia direka supaya kalis air sehingga mampu direndam ke dalam air pada kedalaman 3m dari aras laut. Selain itu, ia juga mampu untuk menahan sebarang kotoran, debu dan pasir (ayat skema)..ngeh3



Waterproof*, dustproof**, and worry proof




die ade 1 share button yg boley user uplaod gamba terus ke laman sosial..waaaaa..besh kan kan..boley la uplaod direct ke fesbuk ke twitter ke..hikhik..boley gak donlod video kat youtube ke flickr ke..perghhh :P



ak ade gak tgk kat website pasal spec die dgn lebih detail..eceeeehhh..hurm kat SINI



Ak da test amek gamba td..cantek..terang.. tp x try ag masuk dalam lappy cane plak rupenye..x kisah la..yg penting asal amek gmbo ak je, kompem2 la cantek je pic nye..muahaha!



p/s : sgt terharu dapat camera..wolopon ayah cakap camera ni x mahal mane..(aku usha herge dia mahal gak la kot)..i don't care about the price..kasih sayang ayah tu yang sangat bernilai..terima kasih ayah! ^__^



4 comments:

wanie hasnaa said...

phewitt!!! camera bawu !! hehe
leh snap2 pic nnti ! yeay ! :D

afiqazizan said...

comelnya kamera tu..best lah dapat hadiah kamera..jaga elok2 taw kamera tu..:)

NuruL SyuhadaH said...

@ninie : hehe..boley aje!;)

@afiq : opkos :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

terharunya kan, dpt something dr ayah:') camera lagi....cantik...