FOLLOWERS

Wednesday, March 14, 2012

Da dapat keje yeay!

Assalamualaikum


1stly, syukur alhamdulillah penantian selama sebulan stgh sebagai penganggur berakhir juge.. hihi.. org 1st yg tau ofkos la mak.. den msg gtaw ayah plak.. Ramai kengkawan yg tanye dapat keje katne.. meh nk stori cket :P


Position yg ak dpt ni adelah intebiu ak yg kali kedua aritu.. kbtlan tyme tu ayah nk pakai keter n cmpny ni pon jarak x jauh mne ngan uma.. so ak jalan kaki je.. kalo ikot jalan tar jauh gak la nk pusing.. tp ak ikot jalan kampung yg nk kene panjat palong air.. kene naik tangga kayu yg dah reput.. ngeh3.. tyme tu naseb pakai kemeja n slack.. heel yg tsarung tu kmpem2 la tanggalkan dlu.. kang jatoh plak


Malam b4 intebiu tu ak x stdy pape lansung sbb tyme tu ade sedara mare kat uma.. kene layan dorang.. pg esoknye b4 p tu smpat la tgk2 jap wbsite die..  DPO .. stdy cket psl cmpany profile n so on.. *x masok pon dlm kepala* sampai je building die mcm suriramram je.. sunyi n sepi.. myb sbb situ kwsn baru kot.. ye tidak syak lagi.. erm, tyme tu ak x rase nebes lnsung mcm 1st intebiu ritu.. siap p bekpes dulu kat bangunan sebelah mkn roti canai.. ngeh! myb sbb rase mcm x layak kot.. mak n ayah ckp xpe cube je mane taw ade rezki....


Melangkah masuk je bangunan tu ak disambut oleh HR die.. Miss Jess.. sgt peramah.. den die sowh isi form bagai.. ciap ade personal test ag.. pahtu masuk plak Mr William.. die pon ok peramah.. xde la nmpak tegas sgt.. ak pon rase cmfortable ble die tnye soklan sume.. jwb pon lancar je *1st intebiu gugup giler.grammar jgn ckp la* Soklan femes memg ade "Tell us..describe to us about urself" n beberape soklan ag.. "Do you know wut u reli want in ur career life?" tyme ni mglabah..1st intebiu pon kene tnye gak.. sbb dorang tgk ak blaja psl Networking n Security kan.. ak ckp je la nk blaja sumtin new.. gain new experience n knowledge *jwpn standard*


Dah abes soal jwb tu ak trus tnye ble bley taw results.. within 2 weeks.. lepas intebiu n smpai hari ni xde pape kol dr cmpny tu so ak assume x dpt la kan.. tup tup td dpt kol :)


Keratan Surat Tawaran *Offer letter


Btol la kate org.. kalo dah tcatat rezki kite utk sesuatu tu adelah.. jgn mengeluh.. usaha, sabar n yg penting sentiase berdoa kepada-Nya sesungguhnya Dia lah yg memberi dan membuka pintu rezeki :)


p/s : xtaw nk gmbarkan perasaan skg ni cmne..hehe.. tp mak ckp jgn sonok sgt -___-"

5 comments:

Zamani said...

Tahniah~ Zam boleh bygkan perasaan tu ;)

Appn, Zam bw kat sini :)

NuruL SyuhadaH said...

hehe tq.. hye n salam pkenalan :)

CikNaa said...

yeay! bole kawen daa.. hihi.
congrate dear.. rezeki tu :)

Cik Zuliana. said...

Tahniah Nurul! :) Kerja rajin2 okay!

NuruL SyuhadaH said...

@cik naa : hihi kawen? insyaAllah :)

@cik zuzu : tengs :D