FOLLOWERS

Monday, March 7, 2011

Chapter 55 : Tabahkan hati, kuatkan semangat, jgn mudah putus asa..yakin bolehh!!..;)

Assalamualaikum readers..:)


12.24 tghari
Cam da lame je x meluahkan perasaan kat belog ni..hehe..kali ni nk bebel n merepek2 cket..boley x? mesti la boley..kn ni belog ak..ske ati ak la..gugugugu..=.=


Bulan Mac ni seyesly sgt tension n byk nanges..(x malu kn)..ye la..mne taknye..dgn assgnmntnye..test lagi..prsnttion lagik..TECS lagikk!! tp rasenye dgn care tu je ley kurangkan cket tekanan yg ade..Nape ak tension?? sbbkn PSMku tcyg yg x syg kat ak..smpai ati die kn..owg da syg, syg la balek..huhu..


Tahukah anda ape perasaan ble wat psm sowang2 tanpa rakan2 se-batch yg laen?? LOSSS..TAKDE SEMANGAT..huhuhu


Tgh byk keje ni smpat ag ak mbebel kat cni kn..erm, tyme nga taip2 ni ekceli nga tggu Visual Studio sedang diinstall..b4 nni da install n da wt pon systemnye..tp.........VS ni mengong sbb die ade error kat part sql server..argghhh..sgtlah tnsion coz sume x ley nk proceed!!!


Al-kisahnya bermula bile lappy wt hal..tpkse p anta service coz die saket b4..wuwu..so ak kne la install VS yg baru..p la donlod kat website faculty..den install..semangat nk wt system pon bmula...Supervisor da maleh agaknye nk jmpe ak..hehehe..sbb x byk prgress yg ak wat..:P  Masalah dtg ble ak xley nk cnnet system ngan database..uwaaahh!!!!!!!!!!


Hurm...rse bsyukur cgt sbb ade sowg classmate ni cuba sedaya upaya nk solvekn prblem ak ni..2 ari cari jalan penyelesaian..thnx ye Hannan..ciap bkmpung kat ccna lab ag di ujung mggu..redah ke faculty mnaiki taxi n tpkse mnyusahkan brader lab ccna tu..cowi ye abg bncit..muhahaha..:P


Mlm td balek blik dgn perasaan yg !@@#$%^..(xtaw nk gmbarkan)..kecewa maybe..coz seharian dok lab cri jalan penyelesaian utk psm ak ni sgt mhmpakan..huhu..den arini ak p faculty awal2 dengan smngat yg baru n set in mind jgn tensen2 nnt x cumey..muhahaha..so ak dgn muke x malunye p terjah department sistem maklumat p tnye dak2 database tu pe pblrm ngan sql ak ni..den dowg ckp mybe tyme ak install VS tu ade sum file yg corrupt or missing..so dowg bg installer baru n skg ni nga install la ni..harap2 da xde masalah..


1.09pm
Installation da complete..sbb ak tlalu excited ak tewos try cnnect system ngn database..yeyeyeye!! da bjaye..alhamdulillah..Thnx 2 Allah kerana mendengar luahan n permudahkan urusanku..lepas ni harap2 semangat utk wat psm semakin mbara..(chewaah..hehehe)..


"Allah tidak akan sekali-kali menguji hambaNya diluar kemampuan hambaNya. Allah tahu kita kuat dalam menghadapi ujianNya jadi Allah berikan ujian itu ke atas diri kita. Pasti Allah telah aturkan yang terbaik buat kita kerana setiap yang berlaku ada hikmahnya...."


Tabahkan hati, kuatkan semangat, jgn mudah putus asa..yakin bolehh!! InsyaAllah Dia akan mempermudahkan segalanya..Amin..



p/s: thnx pd sume yg bg sokongan..harap2 dpt ciapkan psm utk sem ni..doakan yg tbaek utk saye ye..mekaceh..:)

4 comments:

AMEI said...

semoga kuat menghadapi baki2 hari yg mendatang nurul.. dekatkan diri dengan Allah.. DIA sentiasa ada bersama kita.. (^_^)

NuruL SyuhadaH said...

thnx 4 ur spport..mudah2an..InsyaAllah..:)

Penchenta Kedamaian said...

Pergh.. panjang sangat...
Cube pendek dan padat kan..
Hehe.

sy kasi B- la utk chapter kali ni..

:P

mykhalis said...

kuatkan semangat la ek.. stju tue..Allah takkan uji diluar kemampuan hambaNya.. semoga siap semua tugasan dengan cemerlang k?